Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu, kuros bojā gāja četri cilvēki, un 74 uz glābšanas darbiem. Vairākos gadījumu glābēji aicinājuši cilvēkus nokāpt no ledus, portālu “Delfi” informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Jūrmalā, kur nepilngadīga persona no slidkalna bija uzbraukusi uz Lielupes ledus un ielūzusi. Cilvēks tika nogādāts krastā un nodots mediķiem.

Sestdien Krāslavas novadā ielūzis zemledus makšķernieks saviem spēkiem bija izkļuvis no ūdens.

Savukārt svētdien divi cilvēki atradās Rīgā uz Daugavas – glābēji nogādāja cilvēkus krastā. Svētdien kādā citā gadījumā līdzcilvēki palīdzēja izkļūt no ūdens trim ielūzušiem cilvēkiem.

Rēzeknes novadā tika izceltas divas govis, kas bija ielūzušas ledū. Vēl vienu dzīvnieku bija izcēluši iedzīvotāji.

Rīgā kopumā piecos gadījumos tika saņemtas ziņas par cilvēkiem atradās uz ūdenstilpju ledus. Glābšanas darbus nebija jāveic, jo cilvēki paši nogāja no ledus.

Saistībā ar izsaukumiem par atrašanos uz ledus glābēji saņēmuši trīs maldinājumus – Jūrmalā nepastiprinājās informācija par ielūzušu cilvēku, divos gadījumos tika saņemta informācija, ka uz ledus ir cilvēki, bet, ierodoties notikuma vietā, cilvēki uz ledus nebija; bet vēl divos gadījumos neapstiprinājās ziņas par ledū iesalušām pīlēm un gulbi.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Augšlīgatni, kur ar atklātu liesmu dega angāra tipa ēka.

Tika saņemts izsaukums arī Kuldīgas novadā, kur pilnā platībā dega divstāvu dzīvojamā māja. Dzēšanas darbu laikā tika atrasts, iespējams, bojāgājis cilvēks. Notikuma vietā dzēšanas darbi turpinās.

Glābēji steidzās uz izsaukumu Carnikavas novadā, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie krāsns dega grīda. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Svētdienas rītā tika saņemts izsaukums Ozolnieku novadā, kur dega divstāvu ēkas starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukums Beverīnas novadā. Divstāvu mājā dega starpstāvu pārsegums. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki.

Sestdien tika saņemts izsaukums Talsu novadā. Dega vienstāva koka dzīvojamā māja pilnā platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Glābēji saņēma arī izsaukumu Bauskas novadā. Divstāvu dzīvojamā māja dzīvoklī dega izdedži. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kas tika nodots NMPD mediķiem.

Ap pulksten 12 tika saņemts izsaukums Cēsīs. Dega divstāvu dzīvojamā māja ar piebūvētu garāžu.

Naktī uz sestdienu tika saņemts izsaukums Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur dega dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Tika saņemts izsaukums arī Lielvārdē, kur trīsstāvu ēkas dūmvadā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki.

Glābēji saņēmuši izsaukumu Grobiņā, kur trīsstāvu ēkas dūmvadā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Notikuma vietā bija arī Grobiņas pašvaldības ugunsdzēsēju formējums.

Pusnaktī tika saņemts izsaukums Tukuma novadā, kur divstāvu koka ēkā dega otrā stāva dzīvoklis. No ēkas pirmā stāva tika izglābts viens cilvēks. Degošajā dzīvoklī tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Piektdien tika saņemts izsaukums Viesītē, kur vienstāva ēkā ar mansardu dega jumts un starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzēšanas darbos piedalījās arī Salas brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Piektdienas vakarā tika saņemts izsaukums Rīgā piecstāvu dzīvojamā mājā, kurā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki. Ugunsdzēsēji ar autokāpņu palīdzību izglāba četrus cilvēkus un piecus cilvēkus izglāba, izvedot pa ēkas iekšējām kāpnēm. Degošajā dzīvoklī tika atrasts bojāgājis cilvēks. Notikumā trīs cilvēki bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.

Glābēji steidzās arī uz izsaukumu Aglonas novadā, kur dega garāža. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, notikuma vietā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD.

Tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Tika saņemts izsaukums uz Babītes novada Babītes pagastu, kur dega divstāvu māja.

Piektdien VUGD saņēma izsaukumu Limbažu novada Katvaru pagastā. Divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī pie plīts dega grīda un skaidu briketes. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Tika saņemts izsaukums Kuldīgas novadā, kur divstāvu dzīvojamā mājā, otrā stāva dzīvoklī pie plīts bija degusi malka. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji bija apdzēsuši liesmas un izglābuši no piedūmotā dzīvokļa cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Nedēļas nogalē 21 gadījumā VUGD steidzās uz izsaukumiem, kur dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!