Foto: Imago/Scanpix/LETA

Nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 136 izsaukumus. 60 no tiem bija uz ugunsgrēku dzēšanu, kuros skopumā bojā gāja viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Svētdien neilgi pirms pulksten 12 glābēji devās uz Talsiem, kur trīsstāvu mājā dega dzīvoklis un gaitenis. Ugunsdzēsēji no liesmām izglāba vienu cilvēku. Vēl viens cilvēks bija evakuējies no ēkas pirms VUGD ierašanās.

Tāpat 21. februārī pirms pulksten 12 liesmas plosījās arī Rīgā, kur divstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas. No piedūmotā dzīvokļa glābēji iznesa vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Jelgavā, savukārt svētdien ap pulksten pussešiem rītā dega vienstāva koka māja. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

VUGD naktī uz svētdienu steidzās arī uz divstāvu mājas dzīvokli Rīga, kur pie krāsns dega malka. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 136 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!