Foto: LETA
No sestdienas, 19. decembra, spēkā stājas jaunie Covid-19 ierobežošanas noteikumi, kuros noteikta virkne preču, kuras mazumtirdzniecības veikalos līdz 11. janvārim nedrīkstēs pārdot, taču ir atcelts aizliegums brīvdienās pārdot alkoholu un tabakas izstrādājumu, portālam "Delfi" skaidroja Ekonomikas ministrijā.

Ministrijā arī atgādināja, ka būtiski ir paplašināts saimniecības preču saraksts, kuras cilvēki varēs iegādāties brīvdienās un svētku dienās.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka piektdienas pusdienlaikā Rīgu ir pārņēmuši pamatīgi sastrēgumi. Arī ap lielajiem tirdzniecības centriem manāmi ievērojami sastrēgumi, ļaudīm masveidā dodoties iepirkties, liecina "BalticMaps" pieejamā informācija.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien, 17. decembrī, lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, no 21. decembra līdz 11. janvārim pastiprinot drošības pasākumus.

Piektdien vairāki tirdzniecības centri un lielveikalu ķēdes ir pagarinājušas savu darba laiku. Tā tirdzniecības centri "Spice" un "Spice Home" strādās līdz 24.00, par divām stundām pagarinot darba laiku vakarā, savukārt "Domina Shopping" šodien pagarina savu darba laiku līdz plkst. 23:00. "Rimi" un "Maxima" paplašinājuši to veikalu skaitu, kuriem ir pagarināts darba laiks.

Šobrīd ir ļoti būtiski mazināt cilvēku došanos uz vietām, kur ir iespējams satikt citus cilvēkus. Epidemioloģiskā analīze un prognozes liecina: ja Covid-19 izplatība turpināsies ar esošo intensitāti, tuvāko divu nedēļu laikā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pārsniegs 1000 pacientus, uzsvēra ministrijā.

Pēdējā diennaktī veikti 9748 Covid-19 testi, reģistrēti 892 jauni saslimšanas gadījumi, bet 15 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!