Foto: LETA
Nedēļas nogalē Vidzemē un Latgalē vietām naktī un agri no rīta ceļi var būt apledojuši, brīdina "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC aicina autovadītājus izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu.

Uzņēmums atgādina, ka valsts ceļu tīklā ir sākusies būvdarbu sezona un vairāku autoceļu posmos ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Uz Rīgas apvedceļa remontdarbi notiek uz tilta pār Lielo Juglu un uz Rīgas HES tilta, kur abās vietās satiksmi nepieciešamības gadījumā organizē regulētāji, bet uz HES tilta - ar luksoforiem.

Savukārt uz autoceļa Ventspils - Kuldīga - Saldus, no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, ir seši ar luksoforiem regulēti posmi un jārēķinās ar to, ka ceļā būs jāpavada gandrīz pusotru stundu.

Patlaban lielākie satiksmes ierobežojumi uz galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas, posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, kur ātruma ierobežojums visā posmā ir 70 kilometri stundā (km/h). Satiksmei ir slēgts Sēnītes rotācijas aplis un uz šosejas ir izveidotas apgriešanās vietas. Lai nokļūtu Valmierā, braucot no Rīgas, ir jāizmanto nogriešanās vieta Valmieras virzienā pirms rotācijas apļa.

Uz Jelgavas šosejas Rīgas virzienā, posmā no tilta pār Misu līdz Jaunolainei, uzsākot būvniecības sagatavošanas darbus, satiksme vietām var būt sašaurināta pa vienu brauktuves joslu. Arī tur ātruma ierobežojums ir 70 km/h.

Uz autoceļa Rīga - Ērgļi notiek krustojuma ar autoceļu Juglas papīrfabrikas ciemats - Ulbroka pārbūve. Tur satiksmi regulē luksofors un ir ātruma ierobežojums 50 km/h. Savukārt uz autoceļa Dagda - Aglona, posmā no Biržkalna ezera līdz Aglonai, ātruma ierobežojumi ir 70 un 50 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!