Foto: DELFI
Atlantijas okeānā veidojas jauns ciklons, ceturtdien tas nesīs spēcīgu vētru un daudz nokrišņu Britu salām. Naktī uz piektdienu Ziemeļjūrā vēja ātrums brāzmās pārsniegs 35 metrus sekundē (m/s) un mazāk spēcīga vētra sāksies Baltijas jūrā, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka Latviju vētra neskars, bet būs sniegputenis. Kurzemē nokrišņi - lietus vai sniegputenis - varētu sākties piektdienas rītā, kad jūras piekrastē gaidāma dienvidaustrumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 17 m/s. Dienā sniegputenis pārvietosies uz Zemgali, sasniedzot arī Latgali un Vidzemi; daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sniegs pāries nelielā lietū.

Naktī uz piektdienu vēl gaidāms lēns vējš, debesis daudzviet skaidrosies un gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..-6 grādiem. Piektdien dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12-17 m/s, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+2 grādiem.

Iespējams, ka Kurzemes rietumu piekrastē vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, tādā gadījumā tur gaidāmas nedaudz stiprākas vēja brāzmas un temperatūras paaugstināšanās līdz +6 grādiem.

Arī brīvdienas paies ciklona ietekmē, tādēļ pūtīs brāzmains dienvidu vējš, kas pāries rietumu vējā. Brīžiem līs un snigs. Gaisa temperatūra būs -2..+4 grādu robežās, pretvēja piekrastē tā brīžiem paaugstināsies līdz +5..+6 grādiem.

Nākamnedēļ liels sals aizvien nav gaidāms, reizēm nedaudz līs un snigs, liecina pašreizējās prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!