BNS. Šīs nedēļas sākumā aukstais laiks pieturēsies, bet nedēļas otrajā pusē kļūs siltāks.
Tā pirmdien Latvijas Radio informēja Valsts hidro meteoroloģijas pārvaldes priekšniece Rasma Kleinberga.

Pēc viņas stāstītā, ziema ir aptvērusi visu Latviju un sals pieturas visā valsts teritorijā, lai gan nav visai stiprs. Zemākā temperatūra pirmdienas rītā bijusi Dobelē, Stendē, Ainažos un Rūjienā, kur bija -7 grādus auksts.

Biezākais sniegs novērots Bauskā - 13 centimetru un Rīgā, kur sniega sega ir 11 centimetru bieza. Kurzemes jūrmalā savukārt sniega ir maz - no puscentimetra līdz vienam centimetram.

Zemes virskārta ir sasalusi no pieciem līdz 10 centimetriem. Latvijas upēs veidojas ledus, izņemot Kurzemes upēs, kur ūdens siltāks.

Kleinberga informēja, ka nedēļas pirmajā pusē aukstais laiks saglabāsies, gaidāms ievērojams mākoņu daudzums, brīžiem nokrišņi, sniegs, piekrastes rajonos, iespējams, slapjš sniegs. Būs dienvidaustrumu, dienvidu vējš 4 - 9 metri sekundē, jūras piekrastē nedēļas vidū brāzmas līdz 11 - 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī 0, -5 grādi, Austrumu rajonos līdz -7 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs no +1 līdz -4 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē pakāpeniski kļūs siltāks, tomēr vējš iegriezīsies no Rietumiem, Ziemeļrietumiem. Vēja ātrums palielināsies, sevišķi 27. novembrī, kad brāzmās vēja ātrums sasniegs 15 - 18 metrus sekundē.

Nedēļas otrajā pusē gaidāms slapjdraņķis, piekrastes rajonos arī lietus. Gaisa temperatūra naktī no +2 līdz -3 gradiem, bet dienā no nulles līdz +4 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!