Foto: LETA

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps atkāpies no amata, jo kā pats vēsta paziņojumā presei, šobrīd nespēj pilnvērtīgi pildīt sava amata pienākumus.

"Pirmām kārtām vēlos nodrošināt, lai pašvaldības darbā nerastos nekādi šķēršļi. Saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par uzsākto kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām pašvaldības kapitālsabiedrību veiktajos iepirkumos vēlos vēlreiz publiski apstiprināt, ka neesmu veicis nekādas nelikumīgas darbības un esmu pilnā apmērā gatavs sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm, lai pierādītu, ka šīs apsūdzības manā virzienā ir nepamatotas," paziņojumā vēstīja Kraps.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (LA).

Vienlaikus jānorāda, ka Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību nodaļā portālam "Delfi" vēstīja, ka tā nav informēta par šādu Krapa paziņojumu presei.

"No savas puses apstiprinu, ka esmu sniedzis liecības un atbildējis uz visiem man uzdotajiem jautājumiem, kas saistās ar manu kā amatpersonas pienākumu izpildi un domes pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību. Esmu arī turpmāk gatavs publiski atbildēt un skaidrot izvirzīto apsūdzību nepamatotību," rakstīja Kraps.

Kraps portālam "Delfi" ar īsziņas starpniecību apliecināja, ka atkāpies no amata.

Kriminālprocesu par Jēkabpils pilsētas pašvaldības iepirkumiem KNAB sāka 2020. gada 21.septembrī. Šajā kriminālprocesā uz aizdomu pamata par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu tika aizturētas četras personas. Visas patlaban ir atbrīvotas, bet tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi — noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

KNAB 21.janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Kraps 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" saraksta. Pērn novembrī viņš pievienojās "Latvijas attīstībai". Mēra amatā Kraps bija kopš 2019. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!