Foto: LETA
Nedēļu pirms Lielās talkas, kas gaidāma nākamajā sestdienā, 21.aprīlī, pieteiktas 760 talkošanas vietas, liecina informācija rīkotāju mājaslapā.

Projekta vadītāja un biedrības "Pēdas LV" valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme atzina, ka cilvēki visaktīvāk talkošanas vietas piesaka tieši divās pēdējās nedēļās.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc talkošanas vietu skaits ik gadu nesamazinās, Jaunzeme atbildēja, ka tas notiks gadījumā, "ka cilvēki pārstās mēslot".

Lielo talku mērķis ir līdz valsts simtgadei padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaulē. Jaunzeme ir pārliecināta, ka to izdosies sasniegt.

"Mērķi mēs sasniegsim vai nu 2018.gadā, vai agrāk, bet līdz tam noteikti nonāksim. Vajadzētu būt godkārei to sasniegt, lai Latvija kļūtu par tīrāko vietu pasaulē," uzsvēra Jaunzeme.

Pēc viņas teiktā, laika apstākļi talkotājus nekad nav apturējuši.

Lielā talka gaidāma 21.aprīlī, un tā norisināsies no plkst. 9 līdz 15 vienlaicīgi visā Latvijā. Atkritumu maisi šogad būs dzeltenā krāsā, un tos bez maksas varēs saņemt 21.aprīlī ikvienā reģistrētajā talkas norises vietā pie talkas atbildīgā vai koordinatora.

Lielā talka šogad notiks jau piekto reizi.

Tās idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem. Lielās talkas tradīcija iesākās ar talku 2008. gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90. dzimšanas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!