Foto: LETA
Plānotu nodarbību laikā trešdien gājis bojā bruņoto spēku karavīrs, bet otrs ar hipotermijas pazīmēm nogādāts slimnīcā Rīgā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Nelaimes gadījums notika laivas vadīšanas nodarbības laikā Rīgas jūras līcī. Mācību laikā karavīri uzlabojuši iemaņas laivu vadīšanā. Par notikušo informēti bojāgājušā karavīra tuvinieki. Aizsardzības nozares vadība izteikusi visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā karavīra tuviniekiem.

NBS pārstāvis Normunds Stafeckis raidījumā "Panorāma" neatklāja detaļas par abiem karavīriem, norādot, ka par notikušo notiek izmeklēšana. Līdz ar to nav zināms, cik ilgi abi dienējuši NBS.

Lai noskaidrotu nelaimes gadījuma apstākļus, ir sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana, kuru veiks Aizsardzības ministrijas Ģenerālinspekcija. Savukārt Militārā policija par notikušo faktu sākusi kriminālprocesu, nozīmējot arī nepieciešamās ekspertīzes.

Jau ziņots, ka trešdien ap pulksten 11:50 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) no Rīgas brīvostas Kuģu satiksmes vadības centra saņēma informāciju, ka jūrā aptuveni 10 jūras jūdzes aiz Rīgas ostas vārtiem dzīvības briesmās atrodas divi cilvēki, kam ir individuālie glābšanas līdzekļi.

Lai sniegtu palīdzību glābēji uz notikuma vietu norīkoja Rīgas ostā dežūrējošo Valsts robežsardzes kuģi "Valpas" un Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri "Mi-17", kā arī glābšanas darbos iesaistīja tuvumā esošo kravas kuģi "Astra", kas pamanīja nelaimē nonākušos cilvēkus.

Pēc pulksten 13:30 abas personas – viena ar hipotermijas pazīmēm, otra – bez dzīvības pazīmēm - ar helikopteru nogādātas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!