Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa darbība ir novērtēta negatīvi, tomēr viņam saskaņā ar likumdošanu doti trīs mēneši laika "laboties", šodien telekanālā LNT sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

"Komisija ir izvērtējusi Ploriņa darbību, un vērtējums ir negatīvs. Viņš ir zaudējis uzticību, tomēr saskaņā ar normatīvajiem aktiem viņam ir trīs mēneši laika, lai vēl varētu laboties," sacīja Belēvičs un uzsvēra, ka šajā laikā Ploriņam izcili jāsagatavojas pārejai no ātrās palīdzības mašīnu izmantošanas ārpakalpojumā Rīgas reģionā uz spēkratu iegādi. "Es neprognozēju notikumu tālāko secību, ja Ploriņš nelabosies," piebilda ministrs.

Savukārt Ploriņš norādīja, ka negrasās atkāpties. "Tas, ka no manis grib tikt vaļā, ir pilnīgi skaidrs, bet kāpēc - nezinu. Pats nedomāju atkāpties," sacīja NMPD vadītājs.

Kā ziņots, 15.janvārī NMPD arodorganizācijas Belēvičam iesniedza lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja atbilstību amatam. Iemesls šādam lēmumam bija iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu.

Jau vēstīts, ka saistībā ar ātrās palīdzības mašīnu iepirkuma skandālu Veselības ministrija (VM) plāno, ka mašīnas Rīgas reģionam valsts iepirks, neizmantojot līzingu, kā tas tika paredzēts iepriekš.

Iepriekš veselības ministrs uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam. Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi. Proti, valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts vien operatīvais līzings jeb faktiski auto noma. Iepriekš neviens no atbildīgajiem ierēdņiem uz to neesot norādījis, ziņoja telekanāls LNT.

Veselības ministrs uzskata, ka noticis ļoti rupjš pārkāpums, jo pēc konkursa noslēguma ātrās palīdzības dienests līgumu nedrīkstētu slēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!