Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) nepiekrīt Veselības ministrijas (VM) ierosinājumam nesamazināt par 15% mēneša atlīdzību ārstniecības iestāžu darbiniekiem.

Izskatot jautājumu par valsts budžetu 2009.gadam un Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu, veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) piekrita iecerei mēneša atlīdzību kapitālsabiedrības padomei, valdei, revidentam, valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvim, atbildīgajam darbiniekam un kapitālsabiedrību darbiniekiem samazināt par 15% no 2008.gadā noteiktās mēneša atlīdzības. Taču viņš uzskata, ka samazinājums neesot pieļaujams attiecībā uz ārstniecības iestāžu darbiniekiem.

Ministrs norāda, ka, samazinot atalgojumu valsts kapitālsabiedrībās, piemēram, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā vai Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, nodarbinātajiem speciālistiem, tiek nopietni apdraudēta augsti specializēto ārstniecisko pakalpojumu saņemšanas iespēja, jo slimnīcu personāls aizplūdīs uz citām ārstniecības iestādēm, uz kurām pieņemtais lēmums attiecas tikai daļēji.

Godmanis norādīja, ka nepiekrīt izņēmuma gadījumiem.

Jautājuma izlemšana tika atlikta uz nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!