Foto: DELFI/LETA

Lai gan bijušā diplomāta Rūdolfa Brēmaņa publicētajās fotogrāfijās prezidents Raimonds Vējonis pie Dubaijas restorāna galda līdzās Aināram Šleseram un Saūda Arābijas šeihiem izskatās bezrūpīgs, viņa neoficiālā maltīte izpelnījusies tvitera lietotāju kritiku.

Vēstīts, ka bijušais Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis, popularizējot savu jaunizveidoto firmu, "Facebook" publicēja attēlu, kur pie vakariņu galda sasēdušas Latvijas amatpersonas, tostarp prezidents Vējonis, kā arī Tuvo Austrumu šeihi un par oligarhu dēvētais Ainārs Šlesers ar savu atvasi.

"Tās ir vakariņas, un es eju uz vakariņām jebkuras vizītes laikā," raidījumam "de facto" neformālās maltītes iemeslu skaidroja Vējonis. Par citiem vakariņu dalībniekiem Vējonis nebija informēts, tāpēc kāds tvitera lietotājs šo izgājienu nodēvējis par "aklajām vakariņām".

Citi soctīklotāji pret Vējoni vērsās skarbāk, dēvējot viņu par izīrējamu un negodprātīgu.

Brēmanis "Facebook" vēstulē apgalvo, ka uzaicinājumu prezidentam nodevis vēl kā diplomāts, ne šeiha pārstāvis: "Šāda tipa vakariņas arābiem ir populārs formāts, tāpēc arī šis konkrētais šeihs vēlējās tādas sarīkot un uzaicināja uz tām viesus, tajā skaitā arī mani. Šeihs vēlējās tikties, jo gribēja saņemt no Prezidenta redzējumu par Latvijas uzņēmējdarbības vidi, stiprajām pusēm un notikumiem mūsu reģionā, ko Prezidents arī lieliski izdarīja. Ar Aināru Šleseru šeihs jau bija ticies iepriekš un uzaicināja arī piedalīties. Viņu abu atvases studē Londonā, tāpēc Šlesera kungs uz vakariņām paņēma līdzi arī savu dēlu Edvardu."

Uz jautājumu, vai viņa februārī nodibinātais uzņēmums sadarbojas ar Šlesera kompāniju, Brēmanis atbild izvairīgi: "Šobrīd tiek veidota spēcīgu un spējīgu uzņēmēju bāze, kuriem interesē Tuvo Austrumu reģions vai otrādāk. Biznesa komercnoslēpumu konfidencialitātes ietvaros ir jāsaglabā profesionalitāte un sīkāk tos komentēt nav iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!