Foto: DELFI
Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) neizslēdz iespēju sasaukt mediķu komisiju, lai pārliecinātos, vai patlaban no amata atstādinātais Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte var strādāt ieslodzījuma vietās.

Kā žurnālistiem sacīja Štokenbergs, Puķīte turpina slimot un, acīmredzot, viņam ir vāja veselība, un tāpēc ievelkas pret viņu ierosinātās disciplinārlietas izskatīšana.

Saskaņā ar likumu viņš var slimot četrus mēnešus, un tad "mēs sasauksim medkomisju, lai pārliecinātos, vai viņš vispār var strādāt ieslodzījuma vietās", sacīja Štokenbergs. "Šķiet, ka divi [mēneši] vēl atlikuši," sacīja Štokenbergs, raksturojot atlikušo laiku, ko Puķīte var slimot.

Puķīte iepriekš nevēlējās atklāt, kā tieši izpaužas viņa veselības problēmas, aizbildinoties, ka tas ir personīgas dabas jautājums, taču ārsti viņam esot ieteikuši atpūtināt nervus. Iespējams, veselības stāvoklis pasliktinājies tieši atstādināšanas dēļ, pieļauj Puķīte.

Patlaban atstādinātā IeVP priekšnieka darba nespējas lapa esot "atvērta", un, "kad ārsts uzskatīs par nepieciešamu slimības lapu noslēgt, tad arī viņš to izdarīs".

Puķīte piebilda, ka Tieslietu ministrija (TM) jau pirmajā dienā, kad viņš iesniedzis slimības lapu, esot lūgusi atbildīgajām iestādēm pārbaudīt, vai tā nav izrakstīta nepamatoti.

Pārbaudē konstatēts, ka darba nespējas lapu Puķītem ārsts izsniedzis pamatoti, apstiprināja arī tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece.

Saleniece piebilda, ka patlaban TM tiek pētīti visi ministrijā pieejamie dokumenti un gaidīts, kad Puķīte izveseļosies, lai viņš varētu iepazīties ar disciplinārlietas izmeklēšanā atklāto un sniegt par to savus paskaidrojumus.

Puķīte, jautāts, cik drīzu prognozē savu atveseļošanos, atbildēja, ka no šādām prognozēm labāk atturēsies, katrā ziņā skaidrs esot viens - viņš noteikti atgriezīsies darbā.

Jau ziņots, ka Štokenbergs (V) jūnija sākumā ierosināja disciplinārlietu pret Puķīti, uz šīs disciplinārlietas izmeklēšanas laiku viņu atstādinot no amata pienākumu pildīšanas, taču drīz pēc tam Puķīte saslima, līdz ar to arī disciplinārlietas izmeklēšana tika apturēta.

Disciplinārlieta tika ierosināta par Valsts pārvaldes iekārtas likuma 17.panta 1.daļas un 2.daļas 1. un 6.punkta un likuma "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" 3.panta 1.punkta iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot pārvaldē efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem.

Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles (VK) sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskata uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Štokenbergs iepriekš atzīmēja, ka pēdējā pusgada laikā ir ierosinātas vairākas disciplinārlietas pret IeVP augstākajām amatpersonām, galvenokārt iepirkumu jomā, kas liecina, ka Puķīte pietiekami labi nepārvalda situāciju iestādē. Tāpat ministrs neesot saņēmis pirms divām nedēļām pieprasīto priekšnieka vīziju par iestādes tālāko attīstību.

Uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku IeVP priekšnieka pienākumus pilda Puķītes vietnieks Leonīds Jefremovs.

Līdz izmeklēšanas pabeigšanai pats Puķīte nekādus komentārus par VK atklātajiem iespējamiem pārkāpumiem nesniegšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!