Foto: DELFI
Šā gada 17.septembrī pēc izrakstīšanas no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra (NMC) pazuda kāds sirmgalvis, tomēr slimnīca dienesta pārbaudē iestādes darbinieku vainu notikušajā nekonstatēja.

Kā pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle, veselības problēmu saasinājuma dēļ 17.septembrī sirmgalvis tika nogādāts Stradiņa slimnīcas NMC un pēc palīdzības saņemšanas tajā pašā dienā tika izrakstīts.

Lai apjautātos par vīrieša veselības stāvokli, 17.septembra vakarā ar NMC sazinājušies viņa radinieki, kuri, uzzinot, ka vīrietis ir izrakstīts, ieradušies slimnīcā un informējuši, ka viņš ir ar īpašām vajadzībām un, ņemot vērā blakus saslimšanu - Alcheimera slimību -, varētu būt apjucis un nomaldījies.

Slimnīca dienesta pārbaudē secinājusi, ka darbinieki, izrakstot pacientu, ir ievērojuši ierasto izrakstīšanas kārtību un informācijas trūkums par personas īpašajām vajadzībām bija problēmsituācijas iemesls.

"Diemžēl slimnīcas darbinieku, tai skaitā ārstējošā ārsta, rīcībā pirms pacienta izrakstīšanas nebija informācijas par pacienta blakus saslimšanu un īpašajām vajadzībām. Pacienta uzturēšanās laikā NMC netika novērotas īpašas pazīmes, kas liecinātu par blakus saslimšanu un ka pacientam būtu jāsniedz papildu atbalsts attiecībā uz pārvietošanos, saziņu," skaidroja Sīle.

Viņa arī pastāstīja, ka pēc pāris dienām sirmgalvis atradies. Viņu otro reizi slimnīcas NMC nogādājusi ātrā palīdzība. Šoreiz vīrietis devies mājās kopā ar tuviniekiem.

Slimnīcas pārstāve cer, ka līdzīgas situācijas nākotnē novērsīs un informācijas apriti veicinās e-veselības sistēma un vienota pacientu datubāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!