Rīgas domes sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija noraidīja Aleksandra Gorska pieteikto sapulci ar tēmu “Latvijas neatkarība ES demokrātijas ietvaros”, kuru bija plānots rīkot 18.novembrī pie Strēlnieku pieminekļa un kuru atbalstīja nacionālboļševiku aktīvists Aijo Beness.
Gorskis nespēja pamatot sapulces mērķi un saturisko būtību, tāpēc komisija uzskatīja, ka pieteiktais pasākums nav saistāms ar Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas svinībām un piedāvāja organizatoriem rīkot sapulci jebkurā citā datumā pēc 18. novembra, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sapulces oficiālo organizatoru bija ieradies pavadīt nacionālboļševiku organizācijas līderis Aijo Beness, pret kuru ir celta apsūdzība par mēģinājumu izplatīt aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu.

Komisija ņēma vērā sabiedrības paaugstināto interesi pret notikumiem šajā datumā, kā arī iespēju, ka plānotais pasākums varētu aizskart citu cilvēku tiesības un brīvības, kuriem sapulce ar ekstrēmu organizāciju dalībnieku iespējamu piedalīšanos varētu būt aizskaroša.

Bez tam plānotās sapulces vietā pieteiktajā laikā pie Strēlnieku pieminekļa norisināsies sagatavošanas darbi Bruņoto spēku parādei, kas pēc likuma „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” normām liedz saskaņot kādu citu pasākumu šajā vietā.

Pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars pārliecināts, ka valsts svētkos nav jāsaskaņo neviens pasākums, kas “pat teorētiski varētu cilvēkiem sagandēt svētku noskaņojumu vai traucēt citu pasākumu norisi.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!