Aizsardzības ministrija (AM) nolēmusi pārtraukt konkursu par dažādu suvenīru iegādi valsts aģentūras "Tēvijas sargs" vajadzībām.
Kā informēja Iepirkumu uzraudzības birojā, konkurss pārtraukts paredzētā budžeta samazinājuma dēļ.

Valsts aģentūra "Tēvijas sargs" skaidro, ka konkursu par suvenīru piegādi tai uzdots rīkot un tas izsludināts saskaņā ar Aizsardzības ministrijas iesniegto un tajā apstiprināto specifikāciju par ministrijai un Latvijas armijas 90 gadu jubilejas pasākumiem nepieciešamajiem suvenīriem.

Iepirkums ticis organizēts atbilstoši Publisko iepirkuma likumam, Aizsardzības ministrijas noteikumiem "Iepirkuma plānu izstrādes un iepirkuma organizēšanas kārtība" un noteikumiem par Aizsardzības ministrijas reprezentācijas priekšmetiem.

Jau ziņots, ka "Tēvijas sargs" šogad dažādu suvenīru iegādei bija plānojis tērēt 6079 latu, no tiem vairāk nekā 2000 latu bija paredzēts izlietot lodīšu pildspalvu iegādei.

Par viena veida automātisko lodīšu pildspalvu iegādi bija jau nolemts slēgt līgumu ar SIA "Parnass Presentreklam". Līguma kopējā summa bija noteikta 610 lati bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Šajā konkursa pozīcijā vēlmi piegādāt rakstāmos bija izteikuši 11 pretendenti.

Par cita veida automātisko lodīšu pildspalvu piegādi bija plānots slēgt līgumu ar SIA "Dinoss", kas rakstāmos solīja piegādāt par 500 latiem. Arī šajā pozīcijā bija pieteikušies 11 pretendenti.

Ekskluzīvas pildspalvas par 1045 latiem aģentūrai solīja piegādāt SIA "Parnass Presentreklam". Bez minētā uzņēmuma konkursā bija pieteikušies vēl astoņi pretendenti.

CD maciņus par 130 latiem bija iecerējusi piegādāt SIA "Rimpeks KP". Šajā konkursa sadaļā bija pieteikušies astoņi uzņēmumi.

Nozīmītes, kas veltītas Latvijas armijas 90.gadadienai, par 280 latiem bija solījusi piegādāt SIA "Prezentreklama". Bez šīs firmas nozīmītes vēlējās piegādāt vēl desmit firmas.

Atstarotājus ar Latvijas armijas 90.gadadienas simboliku par 1674 latiem bija paredzējusi piegādāt SIA "ONYX reklāma". Šajā konkursa sadaļā kopumā bija pieteikušies desmit uzņēmumi.

Arī pie lukturīša-piekariņa aģentūra pagaidām netiks. Lai gan šos suvenīrus vēlējās piegādāt piecas firmas, konkurss šajā pozīcijā jau iepriekš beidzies bez rezultātiem.

"Tēvijas sargs" par 1600 latiem bija nolēmis pirkt arī A4 formāta dokumentu mapes, ko solīja piegādāt SIA "Kāpiņa". Bez šīs firmas bija pieteikušies vēl desmit pretendenti.

Savukārt krūzītes ar apakštasītēm aģentūra par 240 latiem bija iecerējusi pirkt no SIA "K.Dizains reklāma". Dzeramtraukus bez minētās firmas bija gatavi piedāvāt vēl septiņi pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!