Foto: Publicitātes attēls

Lielākoties nelegāli Latvijas robežu šķērso irākieši un vjetnamieši, kā arī citu tautu pārstāvji, un nelegālie robežšķērsotāji ir izaicinājums cietumiem, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Viņa skaidroja, ka patlaban Latvijas cietumos atrodas 120 personas no citām valstīm. Kopumā Latvijas cietumos patlaban 4500 ieslodzītie.

Ieslodzījuma vietās visbiežāk nonākot Irākas un Vjetnamas valstspiederīgie par nelegālu robežas šķērsošanu, situāciju ieskicēja pārvaldes priekšniece. Tāpat viņa minēja, ka valdība ir pieņēmusi bēgļu uzņemšanas plānu, kurā paredzēts arī konkrēts finansējums, taču ieslodzījuma vietām papildus līdzekļi šajā plānā paredzēti neesot.

Tāpat intervijā raidījumam Spure atklāja, ka cietumu darbinieki nereti saskaroties ar radikalizētiem ieslodzītajiem, tāpēc rodas bažas par mēģinājumiem arī citus ieslodzītos iesaistīt radikalizācijā.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) raidījumam sacīja, ka pērnā gada laikā aizturētas gandrīz 500 personas, kuras nelegāli šķērsojušas Latvijas robežu. Turklāt ministrs atklāja, ka jārēķinās ar to, ka nelegālās imigrācijas plūsma caur Baltijas valstīm palielināsies. Valstij gan esot plāns kā rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!