Rīgas Centra rajona tiesa pirmdien nolēma nodot galvojumā mātei Daugavpils skolnieci Aļinu Ļebedevu, kura ar neļķēm iepļaukāja Velsas princi Čārlzu. Ļebedevas advokāts Aleksandrs Laiviņš bauda gandarījumu ar spriedumu, viņš pateicās prokuratūrai un princim Čārlzam par krimināllietas izbeigšanu.
Advokāts pastāstīja, ka galvojums meitenei piemērots uz gadu, bet to iespējams arī saīsināt. "Aļinai nākamais gads būs jāpavada ar mammu, jābauda ģimenes dzīve un jāuzvedas godīgi," spriedumu paskaidroja advokāts.

Savukārt Ļebedeva pēc sprieduma no sarunas ar žurnālistiem izvairījās.

Sveikt Ļebedevu ar neļķēm un magoni bija ieradušies nacionālboļševikus atbalstošās organizācijas "Pobeda" vadītājs Vladimirs Lindermans un vairāki šīs organizācijas biedri no Daugavpils. Sarunā ar žurnālistiem Lindermans paskaidroja, ka Ļebedeva nav organizācijas biedre, bet viņai esot tuvas tās idejas.

Jau vēstīts, ka Rīgas tiesu apgabala prokuratūra 14.decembrī izbeidza krimināllietu par huligānismu pret Ļebedevu un nosūtīja lietu Centra rajona tiesai audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanai. Prokuratūra iepriekš nolēma Ļebedevu saukt pie kriminālatbildības par huligānismu, bet sākotnēji krimināllieta ierosināta par ārvalstu amatpersonas veselības un dzīvības apdraudējumu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem.

BNS jau informēja, ka pret 16 gadus veco Daugavpils skolnieci ierosināja krimināllietu pēc tam, kad viņa prinča vizītes laikā Rīgā mēģināja to iepļaukāt ar neļķi. Meitene savu rīcību skaidroja ar protestu pret karu Afganistānā, kurā iesaistīta arī Lielbritānija. Daugavpiliete savu ieceri īstenoja brīdī, kad princis Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa tikās ar iedzīvotājiem un saņēma ziedus no bērniem.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atvainojās princim Čārlzam par incidentu pie Brīvības pieminekļa, un viņš uz to reaģēja ar sapratni, bet vēlāk pat lūdza meiteni nesaukt pie kriminālatbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!