Protestējot pret iespējamo finansējuma samazināšanu 2010. gadam, Rīgas Tehniskā Universitātes (RTU) studenti otrdienas vakarā izveidojuši augstskolas ēkas krīzes noformējumu.

RTU portālam "Delfi" atzīmē, lai demonstrētu pozitīvo un negatīvo Latvijas inženiertehniskās augstākās un zinātnes attīstības scenāriju logos, kas vērsti uz Strēlnieku laukuma pusi būs izlikti simboli, kas vēstīts par esošajām un vēl draudošajām problēmām Latvijas augstākās izglītības un zinātnes sistēmā.

Pozitīvais scenārijs paredz finansējuma saglabāšanai zinātnei pašreizējā apmērā. To simboliski parāda logos izliktās kvēlojošās spuldzes un fizikas formulas.

Toties negatīvais scenārijs paredz finansējumu augstākai izglītībai samazināt par 31%. To simboliski parāda no policijas aizsarglentēm veidoti krusti. Tāpat RTU sauklim "Zināt. Spēt. Radīt" virs centrālajām durvīm pievienots priedēklis "ne". RTU norāda, ka finansējuma samazināšanas gadījumā valsti pametīs arī daudzi talantīgi jaunieši.

"Izeja no krīzes un sekmīga tālāka valsts attīstība var balstīties uz inovācijām un ražošanas ar augstu pievienoto vērtību, kam nepieciešams izglītots darbaspēks. Ja valdība samazinās finansējumu arī prioritārajām studiju programmām un zinātnes nozarēm, inženiertehnisko jomu studenti masveidā aizplūdīs uz ārzemēm," brīdinājis RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps.

Vēstīts, ka zinātnei un izglītībai nākamā gads budžets varētu sarukt par 31% salīdzinājumā ar šo gadu pēc šī gada budžeta grozījumiem jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!