Foto: LETA
Jaunais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") apņēmies ierobežot pašvaldību avīžu izdošanu, taču viņa lielākais izaicinājums būs obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidācija, liecina politiķa teiktas laikrakstā "Latvijas Avīze".

Kā norādījis Nemiro, viņa lielākais izaicinājums ir OIK likvidācija. Jāatgādina, ka Saeima uzdevusi OIK jautājumu atrisināt līdz 31. martam. Politiķis jau steidzis paredzēt, ka no tiesvedībām izvairīties nebūs iespējams.

"Daži uzņēmumi jau izteikuši pretenzijas, piemēram, "Winergy". Šis uzņēmums ir slavens, ņemot vērā, kā tam gājis Latvijā. Draudus neuztveram kā bēdas, bet saprotam bažas un to, ka jāgatavojas. Jāsaprot, ka var būt gan prasība, gan pretprasība. Tiesvedība ir strīdu risināšanas veids, tiesa gan – visdārgākais," skaidrojis Nemiro.

Viņš atzīmējis, ka svarīgi ekonomikas jomā ir arī sakārtot būvniecības lietas, kā arī jāgroza Enerģētikas likums, par kuru jau tagad ministrs paredz "spraigas diskusijas".

Intervijā jaunais ekonomikas ministrs atzinis, ka bažas raisa tendence pašvaldībām arvien vairāk nodarboties ar uzņēmējdarbību. Viņš izcēlis intervijā divus piemērus: "Rīgas ūdens" mēģinājumu ielauzties dzeramā ūdens tirgū un pašvaldību izdoto avīžu ielaušanos preses segmentā.

"Šādas pašvaldību darbības, manuprāt, būtu jāierobežo. Domāju, ka pašvaldību avīzes varētu būt plānas, varbūt melnbaltas un tikai informatīvas – izsoles, saistošo noteikumu spēkā stāšanās, izmaiņas nolikumos, noteikumos, paziņojumi par teritorijas plānojuma apspriešanu, laulības un bēres," norādījis ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!