Foto: Evija Trifanova/LETA

Mājsēdes laikā no 21. oktobra līdz 15. novembrim Latvijā nenotiks kultūras un izklaides pasākumi, kā arī būs aizliegtas azartspēles un nebūs pieejami skaistumkopšanas pakalpojumi, trešdien ārkārtas sēdē vienojās Ministru kabinets.

No valdībā lemtā izriet, ka turpmākās teju četras nedēļas tiks pārtraukta kultūrvietu, bibliotēku, izstāžu norises vietu darbība.

Reliģiskās darbības veikšanas vietas būs atvērtas tikai individuāliem apmeklējumiem vienas mājsaimniecības ietvaros. Reliģiskās darbības veikšanas vietas darbības laiks būs no pulksten 6 līdz pulksten 19.

Mājsēdes laikā būs aizliegti klātienes saimnieciskie pakalpojumi, kas saistīti ar izklaidi, azartspēlēm, derībām, atrakcijām – tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos.

Turpmākās nedēļas būs aizliegti pakalpojumi, kas saistīti ar skaistumkopšanu, labsajūtu, aktīvo atpūtu, fiziskajām aktivitātēm, sportu, tūrismu (izņemot izmitināšanu un ārvalstu ceļojumus), foto un video pakalpojumiem (izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem un plašsaziņas līdzekļu darba nodrošināšanai), klātienes konsultācijām un kolektīvām medībām.

Ārkārtējās situācijas un tās laikā ieviestajā mājsēdē neierobežos ceļošanu.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks tiks pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēs sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!