Foto: F64

Sevi par Ceturtās tautas atmodas armijas (4ATA) pārstāvi dēvējošā persona ar segvārdu "Neo", kas, iespējams, ieguvusi datus no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS), otrdien publiskoja Latvijas Bankas atalgojumu sarakstus.

Jau iepriekš vēstīts, ka bankas vadības atalgojums pērn nedaudz samazinājies, taču vienai personai - bankas valdes loceklim Raivo Vanagam – tas pieaudzis. "Neo" publiskotie saraksti liecina, ka viņa bruto ieņēmumi mēnesī, kuros var būt arī piemaksas, prēmijas un atvaļinājuma nauda vai citas kompensācijas no 17 000 līdz 11 000 latu, bet decembrī bija 6000 latu. 2008.gadā viņa ieņēmumi svārstījās no 9000 līdz 17 000 latu mēnesī, bet decembrī bija 23 000 latu.

Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča bruto ieņēmumu pērn vidēji mēnesī bija 9893,38, svārstoties no 10 000 līdz 6800 latiem, bet novembrī bija nepilni 4000 latu.

Tāpat sarakstā uzskaitīti bankas valdes un padomes locekļu atalgojums, kas vidēji mēnesī ir no 6000 līdz 9000 latu.

Latvijas Banka atturas komentēt "nezināmas izcelsmes datus, taču norāda, ka visi interesanti ar darba samaksas apmēru amata grupu dalījumā pēc šī gada 1. janvāra datiem var iepazīties bankas mājas lapā.

Latvijas Banka ir finanšu institūcija, un tās darbinieki ir konkurētspējīgi darba tirgū finanšu nozarē, kas ir viens no noteicošajiem atalgojuma līmeņa faktoriem. Banka atgādina, ka 2009. gadā ir vairākkārt veikusi atalgojuma samazinājumus un rīcībā atbalstījusi valsts institūcijas un ņemtas vērā atalgojuma pārmaiņas darba tirgū.

Latvijas Banka ir neatkarīga iestāde, kura netiek finansēta no valsts budžeta, bet tajā iemaksā noteiktu procentu no ārvalstu rezervju (vairāk nekā 3 miljardu latu) pārvaldīšanā gūtās peļņas. Bankai uzlikts pienākums iemaksāt budžetā 65% no peļņas, un par 2009.gadu maksājums budžetā sasniegs aptuveni 48,8 miljonus latu.

Jau vēstīts, ka februāra vidū izskanēja informācija par vērienīgu datu noplūdi no VID EDS. Atbildību par vairāk nekā septiņu miljonu dokumentu nelegālu iegūšanu uzņēmās personu grupa, kas sevi dēvē par Ceturtās atmodas tautas armiju (4ATA). Tās pārstāvis ar segvārdu "Neo" jau publiskojis vairāku uzņēmumu – "Rīgas Siltums", " Rīgas Satiksme" un "Parex banka"–, kā arī policistu un militārpersonu atalgojumu sarakstus, kā arī Finanšu kapitāla un tirgus uzraudzības komisijas atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!