Virtuālā persona ar segvārdu "Neo", kas sevi dēvē par Ceturtās tautas armijas (4ATA) pārstāvi, piektdien publiskoja valsts AS "Latvijas valsts meži" (LVM) algu sarakstu par laiku no 2002.gada septembra līdz pērnā gada decembrim.

Dati apkopoti par LVM darbinieku ienākumiem pirms nodokļiem, kas iekļauj gan algu, gan piemaksas, gan prēmijas, gan atvaļinājuma naudu, gan atlaišanas pabalstus un citas kompensācijas.

Kopumā šo gadu gaitā vairāk nekā vidēji 1000 latu mēnesī LVM saņēma 152 personas, savukārt vidēji vairāk par 3000 latiem mēnesī visā laikposmā saņēma astoņi cilvēki no tiem, kas LVM sarakstā bija arī visu pagājušo gadu.

Visdāsnāk atalgota kāda persona, kas sarakstā parādās visos mēnešos, izņemot 2006.gada maiju – vidēji 5326 lati mēnesī. Visvairāk šī persona saņēmusi 2007.gada jūlijā – 24 tūkstoši latu pirms nodokļiem. Tai pat mēnesī no 25 tūkstošiem līdz 26,5 tūkstošiem latu saņēma vēl četras personas, kas arī vēl 2009.gada beigās joprojām strādāja LVM.

Arī 2008.gada vasarā, šoreiz jūnijā, septiņas personas, visticamāk, LVM valde saņēma summas, kas četrreiz lielākas par iepriekšējo mēnešu algām. Visticamāk, toreiz prēmijās valdes locekļiem izmaksāti no 20 tūkstošiem līdz 24 tūkstošiem.

LVM valdes priekšsēdētājs ir Roberts Strīpnieks, valdes locekļi ir Arnis Melnis, Gints Bumbieris, Andrejs Brūvelis, Aivars Tiesnesis, Modris Grantiņš un Kārlis Boldiševics, liecina LVM mājaslapā pieejamā informācija.

No "Neo" sniegtajiem datiem redzams, ka 2009.gada maijā, kad noteikti algu griesti valsts kapitālsabiedrību valdes locekļiem, dāsnāk atalgotajiem LVM darbiniekiem algas būtiski samazinās, piemēram, saraksta augšgalā esošajai personai atalgojums krita no 5100 latiem uz 2833 latiem mēnesī.

2002.gada septembrī atalgojumu no LVM saņēmušas 663 personas, vidēji 345 latus katra, bet 2009.gada decembrī 1002 cilvēkiem samaksāti vidēji 817 lati katram.

Jau ziņots, ka iepriekš "Neo" publiskoja Finanšu kapitāla un tirgus komisijas, "Latvenergo", "Rīgas Siltums", "Rīgas Satiksme", a/s "Sadales tīkls", a/s "Augstspriegumu tīkli", "Parex banka" un citu valsts iestāžu un uzņēmumu strādājošo ienākumus.

Datus par atalgojumu "Neo" ieguva, nokopējot tos no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS), izmantojot programmēšanas laikā radušos, pieņemšanā un vairākos auditos nepamanītu "drošības caurumu". Atbildīgās institūcijas turpina izmeklēšanu par notikušo - disciplinārlietas jau ierosinātas pret septiņiem VID IT nodaļas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!