Foto: DELFI
Par patvērumu meklētāju izmitināšanas centra (PMIC) iekšējās kārtības pārkāpšanu patvēruma meklētājiem varēs aizliegt izmantot atsevišķu tualeti un apmeklēt trenažieru zāli, paredz valdības otrdien pieņemtie grozījumi PMIC iekšējās kārtības noteikumos.

Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotie grozījumi paredz, ka PMIC darbinieks varēs noteikt papildus jaunus ierobežojumus par iekšējās kārtības noteikumu neievērošanu. IeM norāda, ka PMIC ir veikts remonts un izveidotas istabas ar atsevišķu vannas istabu un tualeti. Tāpat ir istabas, kurām ir koplietošanas vannas istaba un tualete.

Turpmāk izmitināšanas centra darbinieks būs tiesīgs pārvietot patvēruma meklētāju uz telpām ar samazinātu ērtību līmeni, proti, no istabas ar atsevišķu vannas istabu un tualeti uz istabu, kurā tās pieejamas kā koplietošanas telpas.

Tāpat precizēts regulējums, kas paredz, ka par iekšējās kārtības noteikumu neievērošanu patvēruma meklētājam varēs liegt izmantot brīvā laika pavadīšanai paredzētās telpas - bibliotēku, datorklasi un trenažieru zāli.

Pagājušā gadā Latvijā reģistrēti 395 patvēruma meklētāji, savukārt 2016. gadā reģistrēti 350 patvēruma meklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!