Foto: LETA (Talsu ezers)

Arī šodien nav panākta vienošanās par jauna Talsu novada domes priekšsēdētāja amata kandidātu, apliecināja domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Normunds Tropiņš (V).

Viņš norādīja, ka ir atsevišķi ticies ar visu astoņu pašvaldībā ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem, kuri apliecinājuši, ka ir gatavi vienoties par jaunu domes priekšsēdētāju, jo nevēlas pieļaut situāciju, ka pašvaldību vadītu administrators.

"Pēc šodien runātā noprotu, ka cerība uz jaunu priekšsēdētāju ir lielāka nekā risks, ka Talsu novadā būs administrators," sacīja Tropiņš.

Kā vēstīts, ja deputāti divu mēnešu laikā neievēl jaunu pašvaldības priekšsēdētāju, tad domi var atlaist, Vides aizsardzības un reģionālajai ministrijai ieceļot pagaidu administrāciju.

Sākotnēji, pirms vienoties par priekšsēdētāja kandidatūru, deputāti vēlējās apstiprināt izpilddirektoru, taču arī tas rezultējās tikai ar izpilddirektora pienākumu izpildītājas apstiprināšanu.

Tropiņš iepriekš aģentūrai LETA teica, ka domes priekšsēdētāju iecelt amatā vajadzētu jau līdz jūnija beigām, jo pretējā gadījumā pēc 14.jūlija var tikt rosināta domes atlaišana. "Protams pirms balsojuma par iepriekšējā domes priekšsēdētāja Karola atlaišanu bija sarunas par jaunu pretendentu, bet nu izskatās, ka galvenais atslēgas jautājums ir nespēja vienoties par izpilddirektoru. It kā visi pieauguši cilvēki, taču panākt vienošanos nav iespējams," sacīja Tropiņš.

Viņš šaubās, vai arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās "deķis būs mazāk raibs" un vai ievēlētie deputāti "spēs draudzīgi apkampties un aizmirst visu, kas iepriekš bijis".

"Nedomāju, ka šāda deputātu rīcība ir novada iedzīvotāju interesēs," rezumēja Tropiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!