Foto: LETA

No šā gada 9. janvāra līdz 13. aprīlim administratīvi sodīti seši Saeimas deputāti, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra iesniegtā informācija Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde deputātei Ievai Brantei (AS) piemērojusi naudas sodu, kas izdarīts par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu, proti, vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona".

Deputātu Arnoldu Jātnieku (NA) sodījusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvalde par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu.

Arī opozīcijas deputāts Harijs Rokpelnis (ZZS) saņēmis VID sodu par izdarītu pārkāpumu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Administratīvā inspekcija pērn decembrī piemērojusi naudas sodu deputātam Ģirtam Lapiņam (NA) par izdarītu pārkāpumu pēc Rīgas domes noteikumu "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi". Sods saņemts pēc punkta, kas paredz personai pienākumu īpašumam piegulošajā teritorijā esošo gājēju ietvju ar cieto segumu regulāru kopšanu - tīrības uzturēšanu, sniega un apledojuma laikā gājēju ietvju drošas lietošanas nodrošināšanu, veicot attīrīšanu no sniega utt.

Opozīcijas deputāte Linda Liepiņa (LPV) saņēmusi naudas sodu par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu.

Savukārt Iepirkumu uzraudzības biroja Administratīvo sodu departaments ar naudas sodu sodījis deputātu Andreju Svilānu (AS) par izdarītu pārkāpumu pēc Publisko iepirkumu likuma daļas , kas nosaka iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās noslēgšanu vai cita tāda darījuma veikšanu, kas atbilst iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās būtībai, ja nav piemērota šajā likumā noteiktā iepirkuma procedūra vai cita šajā likumā noteiktā līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas kārtība, kas bija jāpiemēro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!