Nepatīkams starpgadījums – tā par svētdienas notikumiem "KPV LV" birojā Matīsa ielā Rīgā, kur tika vākti paraksti pret deputāta Alda Gobzema izslēgšanu no partijas biedru rindām, saka "KPV LV" dibinātājs, deputāts Artuss Kaimiņš.

Svētdienas rītā vienā no "KPV LV" atbalsta grupām sociālajā tīklā "Facebook" lietotājs ar vārdu "Jurgelis Lapinsh" bija ierakstījis uzsaukumu nākt uz partijas biroju un parakstīties pret Gobzema izslēgšanu no partijas biedru rindām.

"Ja tev kā indivīdam tas nav pieņemami, ka aizmuguriski tiek pazemots mūsu biedrs, tad nesēdi malā un jau šodien atnāc uz biroju Matīsa ielā 38 parakstīt vēstuli KPV LV valdei, ka nepiekrīti Alda Gobzema izslēgšanai no partijas šādā komunistiskā veidā," rakstīts uzsākumā. "Šī nav AG [Alda Gobzema] akcija, tā ir to biedru akcija kuri sevi nepieskaita pie "kotlešu rijējiem ar degvīna piedevu" bet reāli situāciju izprotošu biedru uzruna tieši tev."

Viens pāris stundas vēlāk tas pats "Facebook" lietotājs publicēja ierakstu, kurā informēja, ka "ir noticis manam prātam nepieņemams incidents". Lai gan, kā rakstījis Jurgelis Lapinsh, birojā bija paguvuši jau ierasties 48 partijas biedri, lai parakstītos pret Gobzema izslēgšanu, process tika pārtraukts ar Kaimiņa ierašanos birojā.

"Tad birojā ieradās Artuss Kaimiņš un paziņoja, ka man no telpām jāizvācas, jo šī akcija nav saskaņota ar partijas valdi. Bet kulminācija tikai sekoja – viņš pievāca visus savāktos parakstus. Jau rīt iesniegšu ētikas komisijā par šo ziņojumu un domāju, ka par šādu rīcību būtu jāatstādina Artuss, nevis Aldis Gobzems," norādījis Jurgelis Lapinsh.

Kaimiņš, lūgts komentēt svētdienas notikumus, pirmdien atzina, ka noticis ļoti nepatīkams starpgadījums. Viņš izlasījis "Facebook" uzsaukumu par parakstu vākšanu un devies uz Matīsa ielas biroju. Ieradies birojā, viņš sastapa cilvēku, "kurš bija atnācis ar savu tehniku, savu datoru, savu printeri, sēdēja mūsu telpās". Kaimiņš pieļāva, ka šo personu līdz svētdienai bija redzējis vienu reizi kādā no partijas Rīgas nodaļas sapulcēm.

Kā norādīja politiķis, viņš pieklājīgā veidā šo personu lūdzis pamest biroja telpas. Kaimiņš uzsvēra, ka neko birojā sastaptajai personai nav atņēmis, tikai lūdzis pamest partijas telpas un atdot biroja atslēgas. Politiķis zināja teikt, ka parakstu vācējam atslēgas bija iedevusi partijas Rīgas nodaļas vadītāja, taču viņš nevēlējās atklāt, kā viņu sauc.

Vēstīts, ka partijas "KPV LV" valde pirmdien lēma no savām biedru rindām izslēgt Saeimas deputātu Gobzemu.

Balsojums par Gobzema izslēgšanu no partijas rindām bija slēgts un nevienbalsīgs. Neoficiāli zināms, ka "par" Gobzema izslēgšanu balsoja valdes loceklis, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, valdes loceklis Miks Vizbulis, kā arī pats Kaimiņš. Savukārt "pret" viņa izslēgšanu balsoja deputāte, valdes locekle Linda Liepiņa un "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!