Foto: Publicitātes foto

Lai panāktu pretsparu Krievijas masīvajai mediju propagandai, nepieciešama vienotas informatīvās telpas veidošana krieviski runājošajai auditorijai Eiropas Savienības (ES) teritorijā, tā tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu uzsvēra kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, ministre norādījusi, ka šis ir viens no nozīmīgākajiem uzdevumiem, ko ģeopolitisko notikumu kontekstā šobrīd jārisina arī kultūras jomai.

Bērziņš izteica atbalstu šādai pieejai, vienlaikus uzsverot, ka šāda vienota kanāla saturam vajadzētu būt daļēji lokālam atkarībā no valsts, kur tas tiek pārraidīts, lai nezaudētu auditorijas interesi par to. "Informācijas telpa šobrīd ir ne mazāk nozīmīga par valsts aizsardzības spēju stiprināšanu militārā izpratnē," piebilda prezidents.

Prezidents arī pozitīvi novērtēja ministres izklāstītos virzienus, kas šobrīd iezīmēti Latvijas simtgades svinību koncepcijā. Proti, Latvijas vēstures būtiskāko notikumu atainošana, īpašu uzmanību pievēršot valsts dibinātājiem un pieminot arī valsts etnisko daudzveidību tās dibināšanas laikā, kā arī atklājot Latvijas izcilību visdažādākajās jomās mūsdienās un izvēršot simtgades svētkus visā valsts teritorijā, ar mērķi parādīt valsts lielāko bagātību - izcilus cilvēkus ikvienā novadā un pagastā.

Tāpat tikšanās laikā ministre informēja par būtiskākajām norisēm Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā kultūras nozarē, kas tieši šonedēļ norisinās Rīgā notiekošajās trijās konferencēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!