Inflācijas apakarošanas plāna ietvaros Ministru kabinets ir noraidījis Ārlietu ministrijas pieprasījumu 2008. gada valsts budžetā piešķirt līdzekļus starptautiskas pretkorupcijas konferences rīkošanai.
Kā informē sabiedrība par atklātību "Delna", šī gada pavasarī ministru prezidents izteica atbalstu 13. starptautiskās pretkorupcijas konferences IACC (International Anti-Corruption Conference) rīkošanai Latvijā 2008. gada septembrī un Ārlietu ministrija izstrādāja atbilstošu pieprasījumu līdzekļu piešķiršanai no valsts budžeta. Saskaņā ar "Delna" sniegtajiem datiem, šim nolūkam tika prasīti nepilni 800 tūkstoši latu. Taču tas tika noraidīts, pamatojot šo lēmumu ar cīņu pret inflāciju.

IACC ir regulārs pretkorupcijas pasākums. Tajā piedalās ap 1200 dalībnieki no gandrīz visām pasaules valstīm. Tajā tiekas politiskās, biznesa, NVO, mediju un akadēmiskās vides pārstāvji. Konference notiek katrus divus gadus, un 2006. gada novembrī Gvatemalā notikušajā 12. IACC pēc Delnas lūguma, konferences rīcības komiteja lēma lūgt Latvijas valdību atbalstīt šī pasākuma norisi Rīgā.

Pēc "Delnas" pārstāvju domām, šis lēmums ir vēl viens solis atpakaļ valsts pretkorupcijas politikā. Konference būtu bijusi iespēja parādīt Latvijas tautai un plašākai pasaulei, ka valstij rūp korupcijas apkarošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!