Foto: LETA
"Nepilsoņu kongress" – 25. aprīlī paredzētā pasākuma organizatori – ir sašutuši par Rīgas izpilddirektora Jura Radzeviča lēmumu neatļaut organizācijas pieteiktā pasākuma norisi un grasās vērsies tiesā ar prasību atļaut rīkot pasākumu, ko viens no "Nepilsoņu kongresa" aktīvistiem Aleksandrs Gapoņeko jau bija paspējis pasludināt par "Latvijas Maidanu", bet organizatori dēvē par kultūras pasākumu.

Par to portālu "Delfi" informēja "Nepilsoņu kongresa" pārstāvji, kas norāda, ka pasākumā, kuram dots nosaukums "Mēs vēlamies pārmaiņas" bija plānota mūziķu uzstāšanās, vairāku kopdziesmu izpildīšana un uzrunas, ko teiktu "Nepilsoņu kongresa" aktīvisti, tostarp "Nepārstāvēto parlamenta" spīkers Valērijs Komarovs, "Krievu skolu aizstāvības štāba" pārstāvis Eduards Gončarovs un "Nepilsoņu kongresa" valdes priekšsēdētāja Jeļizaveta Krivcova, kas no "Saskaņas centra" kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Organizatoru iesūtītā pasākuma programma liecina, ka to bija plānots sākt ar dziesmu "Melnais Kārlis", kuru 2000. gadu pirmajā pusē izmantoja protestos pret latviešu valodas īpatsvara palielināšanu krievu skolās – aktīvistu ieskatā šo reformu personificēja toreizējais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V). Tāpat pasākumā, kura rīkošanu pašvaldība nav atļāvusi, bijis plānots dziedāt Viktora Coja, Vladimira Visocka un "Mašina Vremeņi" skaņdarbus, kā arī klausīties bardu priekšnesumus, apgalvo rīkotāji.

"Valsts vara ne tikai nav gatava dialogam, bet tai ir bail no saviem iedzīvotājiem," reaģējot uz pašvaldības lēmumu neizsniegt atļauju "kultūras pasākuma" norisei, secina tā organizatori.

"Delfi" jau ziņoja, ka, pamatojoties uz no Drošības policijas saņemto informāciju, Radzevičs ceturtdienas pēcpusdienā pieņēmis lēmumu neizsniegt atļauju "Nepilsoņu kongresa" pieteiktā pasākuma norisei pie Kongresu nama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!