Foto: AFI
Nepilsoņu naturalizācijas jautājuma izcelšana starp citiem Valsts prezidenta veidotās Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupas skatāmajiem jautājumiem ir neobjektīva, un notikusi neizvērtējot kontekstu, pauda grupas vadītāja Liesma Ose.

Eksperte norādīja, ka darba grupa skata daudz ar integrāciju saistītus jautājumus, un tie nav saistīti tikai ar krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem. "Nepilsoņu naturalizācijas jautājums nav galvenais, ko skata grupa. Tas medijos ir aizgājis neobjektīvi, neizvērtējot kontekstu. Jāņem vērā, ka jautājumu ir ļoti daudz un tie skar visas iedzīvotāju grupas. Nav tā, ka integrācija skar tikai krievvalodīgos," skaidroja Ose, norādot, ka grupas eksperti nevēlas, lai notiktu spekulācijas, īpaši saistībā ar nepilsoņu naturalizāciju.

Ose stāstīja, ka Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupā pašlaik tiek izvērtēti vairāki pētījumi. Eksperti analizē esošo integrācijas politiku, pievienojot starptautisku salīdzinājumu un starptautiskus standartus. Šo materiālu tālāk varēs izmantot lēmumu pieņemšanai saistībā ar integrācijas politiku.

Jūnija beigās prezidenta kancelejā tiks apspriesti līdz šim paveiktie ekspertu grupas darbi.

Laikraksts "Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka Simtgades padomē, kurā darbojas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī eksprezidenti, notikusi diskusija par politiskus lēmumu pieņemšanu saistībā ar naturalizācijas atvieglošanu nepilsoņiem, un Valsts prezidenta kancelejā izveidot ekspertu grupa meklē dažādus risinājumus šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!