Foto: stock.xchng
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pirmdien tikšanās laikā ar televīziju pārstāvjiem aicinājusi to saturā biežāk demonstrēt Eiropā veidotas filmas un raidījumus, lai ievērotu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto, informēja padomē.

Likums paredz, ka elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem ir jānodrošina, lai to veidotajā programmā nedēļas laikā vismaz 51% no raidlaika, izņemot ziņas, sporta sacensības, spēles, reklāmu, televīzijas veikalu un televīzijas veikalu skatlogu, aizņemtu Eiropas audiovizuālie darbi.

Taču NEPLP Monitoringa centra apkopotie dati liecina, ka šajā jomā nepieciešami uzlabojumi gandrīz visu televīziju programmās.

Padomes pārstāvji atzinuši, ka Eiropas audiovizuālo darbu kvotas nepietiekamai izpildei ir saskatāmi objektīvi iemesli – mazs reklāmas mediju tirgus Latvijā, neliela auditorija, auditorijas mediju produktu lietošanas paradumi, priekšroku dodot ASV un Krievijas produkcijai, kvalitatīvu Eiropas produktu dārdzība.

Tomēr NEPLP ir novērojusi arī pozitīvas tendences kvotas izpildes uzlabošanā.

Arī televīziju pārstāvji nenoliedza šo problēmu un apņēmās pārskatīt iespējas un meklēt risinājumus, tostarp Eiropas fondu piedāvātās iespējas, Eiropas audiovizuālo darbu kvotas paaugstināšanai savās programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!