Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturdien sēdē apstiprināja Latvijas Radio (LR) valdes mērķus un uzdevumus 2017./2018. gadam, informēja padomē.

Par atbildīgo NEPLP locekli, lai kontrolētu pieņemtā lēmuma izpildi, noteikts padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš.

Āboliņš norādīja, ka NEPLP noteica LR valdei konkrētus uzdevumus organizācijas attīstībai, tostarp uzdots izstrādāt LR vidēja termiņa darbības stratēģiju triju gadu periodam, kā arī veikt dažādus uzlabojumus LR darbībā atbilstoši funkciju auditā izdarītajiem secinājumiem un izteiktajiem ieteikumiem.

Vienlaikus NEPLP arī noteica vairākus uzdevumus LR valdei, kas veicinās satura attīstību – tai uzdots pilnveidot LR programmu satura savstarpējās izmantošanas kārtību, veicinot satura apmaiņu starp dažādām programmām un kanāliem, kā arī veicināt daudzpusīgu saturu.

Savukārt, lai attīstītu multimediālo žurnālistiku, NEPLP uzdeva LR valdei izstrādāt multimediju studijas satura veidošanas plānu un sākt tās darbību līdz 2017. gada 29. decembrim. Tāpat NEPLP noteica LR valdei stiprināt sadarbību ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu "Lsm.lv", veidojot kopīgus reklāmas un mārketinga pasākumus, kā arī kopīgus satura projektus.

Šā gada marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi LR valdē šobrīd strādā tikai Sigita Roķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!