Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) atzinīgi novērtējusi pilotprojekta "pieci.lv" piesaistītās jauniešu auditorijas rādītājus un konceptuāli atbalstīja Latvijas Radio 5 turpmākās attīstības ieceres, kam nepieciešams finansējums nākamā gada valsts budžetā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja NEPLP sekretariāta vadītājs Andris Ķēniņš.

NEPLP šodienas sēdē uzklausīja Latvijas Radio valdes locekļa Jāņa Sikšņa, kā arī Latvijas Radio projekta "pieci.lv" veidotāju Toma Grēviņa, Kārļa Dagiļa un Jāņa Erta sniegto informāciju par šī projekta sākšanu un nākotnes iecerēm.

"Jaunieši, izglītība un valstiskā apziņa: tie ir Latvijas valsts ilgtspējīgas attīstības stūrakmeņi. Tādēļ jauniešu auditorijas uzrunāšana ir viens no sabiedriskā pasūtījuma mērķiem. Latvijas sabiedriskajiem medijiem ir jāmeklē veidi, kā modernā un interaktīvā veidā veidot dialogu ar jauniešiem, tos izglītot un veicināt piederību Latvijai. Sabiedriskajiem medijiem ir aktīvi jādarbojas sociālajos tīklos un internetā, satura pārraidīšanai izmantojot multimediju (radio, televīzija, internets) stratēģiju un piesaistot jauniešu vidū populāras personības. Latvijas Radio 5 sadarbībā ar Latvijas Televīziju un izmantojot visas multimediju iespējas ir jākļūst par kvalitatīvu sabiedrisko mediju kanālu jauniešiem," uzsver NEPLP pārstāvis Dainis Mjartāns.

NEPLP atbalstīja Latvijas Radio 5 veidotāju plānu šīs programmas turpmākā attīstībā aizvien plašāk izmantot Latvijā veidotu oriģinālsaturu, tostarp integrēt Latvijas Radio 5 programmā radio "NABA", kas jau piedāvā dažādām jauniešu grupām interesantus un izglītojošus raidījumus.

Paredzēts, ka Latvijas Radio 5 savā darbībā iztiks bez reklāmas piesaistīšanas, tādā veidā piedāvājot kvalitatīvu, neatkarīgu un izglītojošu saturu.

Plānots, ka šo piektdien, 2.augustā, notiks NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde, kuras laikā tiks diskutēts par sabiedrisko pasūtījumu 2014.gadam, un NEPLP Sabiedriskā konsultatīvā padome dos savu vērtējumu un ieteikumus arī Latvijas Radio 5 koncepcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!