Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) bija tiesīga vērtēt vārda "deportācija" lietošanu portālā "TVnet", savukārt Kultūras ministrijai (KM) nav nekādu tiesību iejaukties neatkarīga mediju regulatora darbībās, vēstulē Saeimas Pieprasījumu komisijai pauž kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

"Delfi" jau rakstīja, ka opozīcijas partija "Stabilitātei!pieprasījumā kultūras ministram aicina skaidrot NEPLP lēmumu sodīt portālu "TVnet" par tajā publicēto deputāta Alekseja Rosļikova (S!) lietoto vārdu "deportācija".

NEPLP lēmumu iepriekš kritizēja "Tvnet Grupas" galvenais redaktors Toms Ostrovskis, norādot, ka sods piemērots par vārda "deportācija" lietošanu TVnet tiešraidē. Viņš uzsvēra, ka lēmums tiks pārsūdzēts tiesā. NEPLP lēmumu sodīt "TVnet" kritizējusi arī Latvijas Žurnālistu asociācija un Latvijas Mediju ētikas padome.

Atbildes vēstulē "Stabilitātei!" Puntulis norāda, ka KM iestājas par demokrātijas principiem un to, ka vārda brīvības un plašsaziņas līdzekļu neatkarības ievērošana mūsu sabiedrībā ir ārkārtīgi svarīga, bet šo demokrātijas principu un brīvību nodrošināšanā liela nozīme ir neatkarīgām tiesiskām institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!