Foto: Shutterstock

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informējusi Lielbritānijas mediju regulatoru ''Ofcom'' par likuma pārkāpumu programmas "Ren TV Baltic" raidījumā "Vojennaja taina", portālu "Delfi" informēja NEPLP.

Pārkāpumu programmas 13. aprīļa raidījuma ietvaros konstatēja NEPLP Monitoringa nodaļa. Saskaņā ar NEPLP sniegto informāciju tika fiksēts, ka nav ievērota objektīva attieksme pret faktiem un atspoguļoti nepamatoti viedokļi un fakti. Pārkāpumi atklāti raidījuma sižetos par karadarbību Ukrainā un militārās tehnikas specifiku, uzsverot Krievijas armijas neapstrīdamo pārākumu.

"Tas, ko mēs varam darīt un arī darām, ir konstatēt šos likumu pārkāpumus un operatīvi informēt to valstu regulatorus, kuru teritorijā attiecīgā TV programma ir reģistrēta," skaidroja NEPLP priekšsēdētāja vietnieks, par informatīvās telpas aizsardzības jautājumiem atbildīgais padomes loceklis Ivars Āboliņš.

"Šai laikā sabiedrībai un arī likumdevējiem ir būtiski izprast, ka informatīvajā karā iesaistītie mediji pēc būtības vairs nav mediji, bet gan ir kara instrumenti un Krievija, izmantojot milzīgus finanšu un juridiskos resursus, šos instrumentus izvieto visā Eiropā," paudis Āboliņš, piebilstot, ka šī iemesla dēļ daudzi Latvijā redzamie Krievijas TV kanāli juridiski ir reģistrēti Lielbritānijā, Zviedrijā vai citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!