Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē izsludināja konkursu uz divām Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vietām, sacīja NEPLP priekšsēdētājas vietniece Dace Ķezbere.

"Šodien NEPLP mājaslapā tiks publicēts konkursa nolikums, un tad konkurss sāksies, pretendenti varēs pieteikties līdz 17. marta pulksten 16," piebilda Ķezbere.

Kā ziņots, 24. februāra sēdē NEPLP pieņēma vienbalsīgu lēmumu izsludināt konkursu uz divām LTV valdes locekļu vietām - valdes loceklis finanšu vadības jautājumos un valdes loceklis programmu attīstības jautājumos. Ņemot vērā likuma par publisku kapitālsabiedrību pārvaldību nosacījumus, NEPLP pieņēma vienbalsīgu lēmumu nesludināt konkursu uz LTV valdes priekšsēdētāja amata vietu un pagarināt līgumu ar esošo LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti uz nākamajiem pieciem gadiem.

Vēlāk padome apstiprināja LTV valdes locekļu kandidātu nominācijas komisijas sastāvu. Par nominācijas komisijas vadītāju apstiprināta Ķezbere, bet komisijā darbosies NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes loceklis Arturs Vaiders un Baiba Strautmane, kā arī Pārresoru koordinācijas centra deleģētais pārstāvis Vladislavs Vesperis.

Komisijā iekļauts arī neatkarīgais eksperts ar padomdevēja tiesībām - LTV arodbiedrību pārstāve Agita Cāne.

Nominācijas komisijas uzdevums ir izvērtēt LTV valdes kandidātus un izvirzīt kandidātu ievēlēšanai katra valdes locekļa amatā.

Pašreizējā LTV valde tika iecelta 2013. gadā. Valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

Iepriekš Ķezbere sacīja, ka 24. februārī noslēgsies pašreizējās valdes izvērtējums, 3. martā tiks izsludināts konkurss uz vakanto valdes locekļu amatiem, bet pretendentu izvērtēšana noslēgsies 31. martā.

"Vecā valde beidz darbu 8. aprīlī, un 8. aprīlī darbu sāks jaunā LTV valde," teica NEPLP pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!