Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra jau pirms divām nedēļām pieprasīja no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes materiālus saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) valdes konkursa rezultātiem, taču padome uz šo pieprasījumu vēl nav atbildējusi.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Majevska portālu "Delfi" informēja, ka pirms divām nedēļām tika pieprasīti materiāli no NEPLP, bet vēl nav saņemta pieprasītā informācija.

Līdz ar to šobrīd joprojām pārbaude turpinās.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu. Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

Pēcāk par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Giels nolēma atteikties no sava amata. No amata atteicās arī Juhņēviča.

Tāpat ziņots, ka prokuratūra pēc Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) iesnieguma ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram sākusi pārbaudi. Žurnālistu asociācija lūdza reaģēt uz iespējamiem pārkāpumiem Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursā.

Iesniegumā LŽA atgādināja, ka 28. martā NEPLP noslēdza konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vakancēm, par valdes priekšsēdētāju izraugoties Eināru Gielu. LŽA norādīja, ka tai radušās pamatotas aizdomas, ka NEPLP locekļi nolaidīgi pildījuši pienākumus, nepārliecinoties par pretendenta kvalifikāciju, vai ļaunprātīgi izmantojuši dienesta stāvokli, apzināti izvēloties kandidātu, kurš neatbilst likuma prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!