Foto: LETA

Saeima jaunos Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus varētu ievēlēt atklātā balsojumā, pirmdien pēc koalīcijas partiju padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Kā norādīja Dombrovskis, koalīcija pirmdien principiāli vienojusies, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija varētu virzīt apstiprināšanai parlamentā tieši tik daudz NEPLP locekļu kandidātu, cik ir vietas, tātad piecus. Kādi tieši kandidāti tiks virzīti, vairāk esot pašas komisijas ziņā.

Pēc premjera teiktā, NEPLP kandidātus varētu ievēlēt, deputātiem atklāti balsojot. Lai tautas kalpi varētu balsot atklāti, ir vēl jāpieņem nepieciešamie grozījumi Saeimas kārtības rullī un jāsagaida, kamēr tie stājas spēkā. Tādējādi balsošana par NEPLP kandidātiem varētu notikt 2.februārī, pieļāva Dombrovskis.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma", koalīcija apstiprināšanai Saeimā varētu virzīt filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, "Turības" Komunikācijas zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktori Aiju Duļevsku-Cālīti, SIA "Vesta LK" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un Anša Epnera filmu studijas "AVE" producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri.

Kā ziņots, pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas lēmuma uz otro padomes locekļu amata kandidātu izvērtēšanas kārtu tika izvēlēti 17 kandidāti.

Bez minētajiem pieciem kandidātiem otrajā kārtā iekļuva arī Latvijas Radioteātra vadītāja Māra Eglīte, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas lektors Aleksandrs Mirlins, LU Sociālo zinātņu fakultātes lektors Rolands Tjarve, Eiropas Padomes Mediju un jauno saziņu pakalpojumu saskaņošanas komitejas priekšsēdētājs un kultūras ministres ārštata padomnieks Andris Mellakauls, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras profesors Pēteris Krilovs, starptautisku projektu vadītāja un konsultante Rita Našeniece, žurnāla "Ir.lv" žurnāliste Anita Brauna, Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muula, Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, NEPLP pašreizējā priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, pašreizējais NEPLP loceklis Sergejs Kārītis un NEPLP jurists Andris Ķēniņš.

Tiesa, Brauna un Krilovs savas kandidatūras jau ir atsaukuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!