Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas teritorijā uz laiku līdz Eiropas Savienības noteikto sankciju atcelšanas brīdim ierobežojusi piekļuvi virknei ar Krievijas propagandas medijiem saistām tīmekļvietnēm, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Lēmums pieņemts saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Padomes regulu par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā.

Ierobežojumi ES attiecas uz tīmekļvietnēm, kas saistītas ar tādiem propagandas medijiem kā "Russia Today English", "Russia Today UK", "Russia Today Germany", "Russia Today France", "Russia Today Spanish" un "Sputnik".

Tādējādi Latvijā turpmāk ierobežota piekļuve tādām tīmekļvietnēm kā "deutsch.rt.com", "fr.rt.com", "rtde.xyz", "rtde.site", "rtde.live", "rtde.team", "rtde.website", "sputniknews.gr", "sputniknews.cn", "sputniknews.kz", "lt.sputniknews.ru", "oz.sputniknews-uz.com", "baltnews.ru", "sputnik.az", "sputnik.kg", "sputnik-abkhazia.info", "sputnik-georgia.com", "sputnik-ossetia.com", "sputnik-tj.com".

Piekļuve ierobežota arī minēto tīmekļvietņu dublējošām spoguļlapām.

Par atbildīgo par lēmuma izpildes kontroli noteikts NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!