Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi 1250 eiro naudas sodu "TV3 Latvia" par žurnālistikas un ētikas principu pārkāpumu ziņu sižetā, portālu "Delfi" informēja NEPLP pārstāvji.

NEPLP sižetā konstatējusi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) 24. panta ceturtās daļas pārkāpumu. Minētajā pantā teikts, ka elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem.

Tikmēr TV3 pārstāvji portālam "Delfi" apstiprina, ka minētajam lēmumam nepiekrīt un gatavojas to apstrīdēt.

"Savā darbā mūsu televīzijas žurnālisti bieži saskaras ar dramatiskiem un traģiskiem notikumiem, arī cilvēku nāvi. Arī šajā konkrētajā NEPLP skatītajā lietā ir runa par līdzīga satura sižetu, kurš tika plaši atspoguļots visos Latvijas lielākajos medijos un kurš saturēja informāciju par privātpersonas dalību sabiedriskā pasākumā," skaidro mediju koncerna "Modern Times Group" (MTG) preses pārstāve Laima Kristapsone.

Viņa uzsver, ka žurnālistu profesionālā darbība paredz ziņot par notikumiem, kas skar visu sabiedrību un ir tai nozīmīgi.

"Šajos un citos līdzīgos gadījumos mediji detalizēti atspoguļoja notikušo, un tā ir visai sabiedrībai svarīga informācija," min Kristapsone, piebilstot, ka konkrēto gadījumu plaši atspoguļoja visi ziņu dienesti un mediji.

"Taču vēlamies uzsvērt, ka šis gadījums ir spilgts piemērs, kurā pārklājas sabiedrības un personas intereses un tas nav viennozīmīgi vērtējams. Mediju uzdevums ir informēt sabiedrību, balstoties uz ētikas normām, ko arī esam ievērojuši," norāda Kristapsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!