Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aicina Saeimas Juridisko komisiju objektīvi vērtēt tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) vēstuli par NEPLP priekšsēdētājas Daces Ķezberes atbrīvošanu no amata.

Bordāna vēstuli parlamenta Juridiskā komisija vētīs šodien. Padomes plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā paziņojumā norādīts, ka "NEPLP šādu izpildvaras un vienas partijas iejaukšanos demokrātiskas sabiedrības sistēmā uzskata par nepieļaujamu prettiesisku bezprecedenta gadījumu, kas neatbilst ES likumdošanai un rekomendācijām".

NEPLP aicina Juridisko komisiju "objektīvi un, balstoties uz tiesiskuma un veselā saprāta pamatprincipiem, vērtēt šo precedentu un nepieļaut tiesiskā nihilisma vilni, kuru uzsākuši Jaunās konservatīvās partijas politiķi".

Padomes priekšsēdētāja Ķezbere norādījusi, ka NEPLP atkārtoti aicina politiķus nenodarboties ar klaju populismu, bet gan veltīt šo laiku un resursus reālu problēmu risināšanai.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs iepriekš nosūtīja vēstuli Saeimas Juridiskajai komisijai ar aicinājumu Saeimai lemt par Daces Ķezberes atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata sakarā ar viņas neatbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajai labas reputācijas prasībai.

Nosūtītajā vēstulē ir minēti vairāki apstākļi, kas liecinot gan par būtiskiem un apzināti pieļautiem pārkāpumiem, organizējot konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vakantajiem amatiem, gan par NEPLP darbības neatbilstību sabiedrības interesēm, tostarp nenodrošinot pietiekamu piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojuma kontroli. Vienlaikus ministrs vērsis uzmanību, ka pārkāpumus minētā konkursa norisē ir konstatējusi arī prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!