Foto: DELFI

Pērn Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par dažādiem pārkāpumiem visvairāk sodījusi televīzijas kanālu "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK), kuram 2014.gadā piespriesti trīs naudas sodi. Savukārt lielāko soda apjomu izpelnījusies Latvijas Televīzija (LTV), liecina apkopotā informācija.

Kopumā pērn NEPLP piemērojusi 17 administratīvos sodus.

PBK sodīts 2014.gada maijā ar 3600 eiro naudas sodu par neobjektīvas, vienpusējas informācijas sniegšanu raidījumos "Vremja", kā arī ar 1000 eiro naudas sodu par apraides atļaujas pārkāpumu saistībā ar latviešu valodas lietojumu.

Arī oktobrī NEPLP šim kanālam piemēroja 3600 eiro naudas sodu par kārtējās neobjektīvās informācijas sniegšanu raidījumā "Vremja".

Vislielāko naudas sodu - 12 500 eiro apmērā - NEPLP pērn noteikusi LTV, sodot to par netiešas azartspēļu reklāmas izplatīšanu FIFA Pasaules kausa futbolā reklāmas blokos.

Tāpat LTV 2014.gadā sodīta ar 700 eiro naudas sodu par dienas laikā demonstrētu filmu ar vardarbības, asiņainām un šausmu ainām. LTV pieļāva pārkāpumu, laikā starp plkst.13 un 15 programmā LTV1 pārraidot filmu "Bebrs".

Pērn par vardarbības ainu demonstrēšanu nepiemērotā laikā sodīts arī kanāls TV3. Oktobrī NEPLP pieņēma lēmumu televīziju sodīt ar 1400 eiro naudas sodu par filmas "Bada spēles" pārraidīšanu laikā starp plkst.7 un 22.

Tāpat TV3 uzlikts 2000 eiro sods par reklāmu pārraidīšanu, kurās ietverta vardarbība.

2014.gadā uzlikts 1000 eiro sods arī kanālam LNT par slēpto reklāmu raidījumā "900 sekundes".

Tāpat NEPLP pērn uzlikusi 1400 eiro naudas sodu "Rīga TV24" par ierakstu nesniegšanu, kā arī 200 eiro OTV par filmas "Tavs dēls" fragmentu netulkošanu latviešu valodā.

No radiostacijām pērn 4000 eiro sods uzlikts par azartspēļu reklāmas izplatīšanu "Capital FM". Šī pati stacija sodīta arī ar 450 eiro par ierakstu nesniegšanu.

Ar 2800 eiro 2014.gadā sodīta arī radiostacija "Radio Ventspils" par izplatītās programmas neatbilstību apraides atļaujai. Ar 950 eiro sodīts "Radio SWH" un ar 450 eiro sodu - "Spin FM" par ziņu pārraižu neatļautu sponsorēšanu.

Tikmēr "Baltkom radio" pērn piemērots administratīvais sods 700 eiro apmērā par slēptās reklāmas izplatīšanu. Tādu pašu sodu saņēmusi arī "Autoradio Rēzekne" par vienpusējas, neobjektīvas informācijas sniegšanu par notikumiem Ukrainā.

Daļu uzlikto sodu televīzijas un radio gan pārsūdzējušas tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!