Foto: F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) konkursa rezultātā piešķīrusi finansējumu 169 771 eiro ziņu, informatīvo, izglītojošo un izklaidējošo raidījumu veidošanai komerciālajās televīzijās, kas raida bezmaksas zemes apraidē, portālu "Delfi" informēja padomes pārstāve Ieva Prauliņa.

No kopumā sešiem konkursā iesniegtajiem projektiem sabiedriskā pasūtījuma finansējums piešķirts pieciem raidījumiem.

Konkursa sadaļā par ziņu un informatīvi analītiska un/vai pētnieciska satura veidošanu finansējums piešķirts diviem raidījumiem:

  • AS "TV Latvija" jeb Rīga TV24 raidījumam "Kārtības Rullis" (44 988,78 eiro)
  • AS "TV Latvija" jeb Rīga TV24 raidījumam "Ziņu TOP" (24 782,03 eiro)

Savukārt informatīvi izglītojoša un izklaidējoša satura veidošanai valsts finansējums piešķirts trīs raidījumiem:

  • SIA "VIDZEMES TELEVĪZIJA" jeb Re:TV raidījumam "Izšķirtspēja" (44 839,49 eiro)
  • SIA "VIDZEMES TELEVĪZIJA" jeb Re:TV raidījumam "Ēdienkarte" (15 580,05 eiro)
  • AS "TV Latvija" jeb Rīga TV24 raidījumam "Preses Klubs" (39 580,46 eiro)

Kā portālam "Delfi" norādīja Prauliņa, konkursā pieteiktie projekti tika izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tostarp to atbilstība konkursa mērķim, sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem, to aktualitāte valsts, reģiona vai vietējo notikumu kontekstā, projekta satura koncepcijas kvalitāte un detalizācijas pakāpe, kā arī raidījumu demo un satura izplatīšana dažādās platformās, sociālajos medijos, auditorijas iesaiste, sasniedzamās auditorijas lielums, finansiālā kapacitāte, subtitru vai surdotulkojuma nodrošināšana un citi.

"Šī konkursa mērķis ir veicināt kvalitatīva vietējā satura radīšanu komerciālajās televīzijās, kas raida bezmaksas zemes apraidē. Tas ir svarīgi, lai veicinātu vietējā satura daudzveidību un bezmaksas apraidē būtu pieejams pēc iespējas kvalitatīvāks vietējais saturs," ar Prauliņas starpniecību norādīja NEPLP loceklis Patriks Grīva.

Šobrīd komerciālo televīziju vidū bezmaksas zemes apraidē esošajām TV programmām ir augstākais vietējā satura īpatsvars – virs 80%.

Kopumā kopš februāra NEPLP ir izsludinājusi 10 konkursus komercmedijiem

Šogad konkursos jau piešķirts finansējums 237 500 eiro ziņu un medijpratību veicinošu raidījumu veidošanai, 150 000 eiro analītisku un pētniecisku raidījumu veidošanai, 200 000 eiro uz sabiedrības ilgtspēju vērstu, kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai. Vēl 54 628 eiro piešķirti pilsoniskās līdzdalības, nacionālās identitātes un kultūrtelpas stiprināšanai veltītu raidījumu veidošanai Latgales televīzijās un radio. Savukārt 124 990 eiro piešķirti kultūras raidījumu veidošanai komerciālajās televīzijās un radio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!