Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieka Ivara Āboliņa ienākumi pērn sasniedza 27 864 eiro, liecina Valsts ieņēmuma dienestam iesniegtā amatpersona deklarācija.

Āboliņš par darbu NEPLP algā saņēma 23 757 eiro, tāpat viņa ienākumus papildināja SIA "Žurnāls Santa" honorārs 460 eiro apmērā. Valsts kase par iedzīvotāja ienākuma nodokļa pārmaksu Āboliņam atmaksāja 668 eiro.

Āboliņš deklarācija norādījis, ka SIA Izdevniecības "Dienas Žurnāli" viņam atbilstoši tiesas spriedumam izmaksāja 2767 eiro.

Āboliņš skaidrā naudā glabāja 8500 eiro, kas ir par 57 eiro mazāk salīdzinājumā ar amatā stāšanās brīdi, savukārt bezskaidrās naudas uzkrājumi bija 12 231 eiro apmērā, kas ir par 3771 eiro vairāk nekā iepriekš.

2017. gadā Āboliņam nav bijušas nekādas parādsaistības.

Papildu NEPLP ieņemtajam amatam Āboliņš deklarācijā norādīja dalību Valsts reģionālās attīstības aģentūras projektu iesniegumu vērtēšanas komisijā. Tāpat deklarācijā norādīti noslēgtie autorlīgumi ar izdevniecību "Žurnāls Santa" un Latvijas Futbola federāciju.

NEPLP priekšsēdētāja vietnieks deklarējis lietošanā esošu dzīvokli Rīgā.

Āboliņš NEPLP priekšsēdētāja vietnieka amatā strādā kopš 2017. gada februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!