Foto: F64
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) saņēmusi juridisku atzinumu par to, kā jaunais valsts kapitālsabiedrību pārvaldības likums ietekmēs NEPLP darbu, arī to, vai "Latvijas Televīzijas" (LTV) pašreizējā valde jāpārvēl vai tās pilnvaru termiņu iespējams pagarināt, par ko tālāk tiks lemts pirmdien, 1.februārī, paredzētajā padomes sēdē, uzzināja NEPLP.

Kā sacīja NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska, "sakarā ar to, ka stājies spēkā jaunais likums, kas attiecas arī uz mums kā valsts kapitālsabiedrību daļu turētājiem, mums jāzina nevis, vai pagarināt vai nepagarināt LTV valdes termiņu, bet mums ir principā jāzina, kādas ir jaunās lietas, kas parādījās, piemēram, attiecībā uz atalgojumu, kurš ir jāpaaugstina, kā arī uz to, kādi ir mūsu pienākumi un tiesības attiecībā uz valdes locekļu ievēlēšanu vai pārvēlēšanu."

Viņa norādīja, ka juridiskā atzinuma pasūtīšana nav saistīta ar konkrēto situāciju, kāda ir LTV. Tomēr, runājot par LTV valdi, Dulevska sacīja, ka "nevis jāmeklē jauna valde vai jāņem esošie strādāt, mums pašlaik spēkā ir Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, kas nosaka to, ka valdei ir jārīko konkurss, un tas nekādā gadījumā neizslēdz iespēju, ka pašlaik valdē strādājošie tajā piedalās un arī uzvar".

Padomē par LTV atbildīgā Dace Ķezbere norādīja, ka "par to, ko iesākt ar LTV valdi, šobrīd diskutējam. Tas nav tik viennozīmīgi: vienā likumā rakstīts, ka jārīko konkurss, otrā - ka var pagarināt pašreizējo termiņu. Ceturtdien sēdes laikā apmainījāmies viedokļiem un nolēmām, ka šo diskusiju turpināsim nākamnedēļ."

Savukārt NEPLP bijušais priekšsēdētājs Ainārs Dimants uzsvēra, ka juridiskais atzinums ir saņemts un ir ļoti skaidrs. "Ir jauns regulējums, kas NEPLP kā valsts kapitālsabiedrības daļu turētājai ir jāņem vērā. Tātad ir nepieciešams katra valdes locekļa izvērtējums, par to arī nav domstarpību, un tālāk ir jautājums, vai ir nepieciešams rīkot konkursu vai nē."

"Šeit ir iespējama pagarināšana, kas ir cita procedūra, ko paver jaunais likums - pagarināt uz pieciem gadiem. Turklāt katrs valdes loceklis tiek vērtēts atsevišķi," piebilda Dimants. "Mans viedoklis ir tāds, ka būtu iespējams pagarināt visai valdei pilnvaras uz pieciem gadiem."

Tikmēr LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte atzina, ka visa pašreizējā valde būtu ar mieru darbu turpināt, tomēr, "cik man zināms NEPLP, pašlaik cirkulē dažādi varianti, ko darīt tālāk. Pašlaik nav izlemts, vai tā ir esošā valde vai tā ir kaut kāda cita kombinācija, lielāka, mazāka. Nedominē viedoklis, ka mūsu darbu vajadzētu vērtēt pozitīvi un atļaut strādāt tālāk."

Kā ziņots, LTV valdes pilnvaras beidzas 8. aprīlī.

LTV valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!