Foto: LETA

Augstākā tiesa (AT) ir atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lēmumu, ar kuru tika noraidīts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) prasība pret bijušo Latvijas Radio valdi par zaudējumu solidāru atlīdzināšanu, apliecināja tiesā.

Līdz ar to pirmās instances spriedums ir stājies spēkā.

NEPLP būs jāatlīdzina tiesāšanās izdevumi, kas radušies bijušajiem valdes locekļiem - Sigitai Roķei, Aldim Pauliņam un Uldim Lavrinovičam.

NEPLP prasību Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā cēla 2018.gada decembrī, lūdzot no Latvijas Radio bijušajiem valdes locekļiem solidāri piedzīt 33 193 eiro. NEPLP apgalvoja, ka Latvijas Radio radīti zaudējumi, jo valde veikusi grozījumus koplīgumā attiecībā uz darbinieku papildatvaļinājuma izmantošanu.

Tiesa, izvērtējot lietā esošos pierādījumus, secināja, ka bijušo Latvijas Radio valdes locekļu darbībās nav saskatāma prettiesiska, vainojama rīcība, jo viņi rīkojušies atbilstoši normatīvajiem aktiem. Tāpat tiesa atzina, ka lietā nav konstatējama un pierādīta Latvijas Radio it kā nodarīto zaudējumu esamība un to apmērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!