Foto: DELFI

"Pagājušajā nedēļā frakcijai bija 11 deputāti, kuri atbalstīja Ministru kabinetu un trīs aktīvi un kompetenti ministri, šonedēļ nekas nav mainījies," medijiem norādīja līdzšinējais "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

"Frakcija "KPV LV" atrodas pārmaiņu situācijā," viņš skaidroja, piebilstot, ka partijas biedru kopsapulces rezultātā ir pārdefinētas daudzas lietas partijā, ievēlēta jauna valde, kā arī pats Zakatistovs izslēgts no partijas.

Viņš norādīja, ka no izmaiņām partijas iekšienē 11 deputātu darbs valdībā un Saeimā nemainās. "Vienīgais, kas mainās, ir zināma uztvere par partijas kā organizācijas nākotni un atsevišķu deputātu vēlme vai nevēlēšanās ar to asociēties".

Zakatistovs jaunajai valdei novēlēja "visu to labāko, mēģinot īstenot solījumus, kas ir doti vēlētājiem". Tomēr viņš norādīja, ka šī valde šobrīd nav pietiekoši skaidrojusi savus ideoloģiskos uzstādījumus un vīziju partijas attīstībai.

Viņš skaidroja, ka nākotnes darbu organizācija frakcijā tiks dalīta: "Es neredzu iespēju turpināt darbu kā frakcijas vadītājs un darbu frakcijā". Zakatistovs plāno otrdien, 15. decembrī, Saeimā iesniegt oficiālu paziņojumu, ka kļūst par pie partijām nepiederošu deputātu.

Viņš ir arī piedāvājis saviem kolēģiem, kas redz savu darbu Saeimā atšķirīgi no frakcijas, apvienoties deputātu grupā.

Jau ziņots, ka partijas "KPV LV" līdzšinējais priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) atkāpās no "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un izstājas no frakcijas, sestdien, 12. decembrī, pavēstīja politiķis.

Par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Millers, tāpat jaunajā valdē ievēlēti Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Raimonds Nipers un Mārtiņš Bremze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!