Foto: Shutterstock

Vairākās Neretas novada saimniecībās pēdējā mēneša laikā izplatījusies bīstama liellopu slimība — pastereloze, ziņo laikraksts "Staburags".

Pēdējā mēneša laikā govis nobeigušās Neretas novada Ērberģē, Zalvē un Vecumnieku novada Valles pagastā. Savukārt šonedēļ Neretas novadā kādā saimniecībā saslimuši septiņi liellopi, norāda laikraksts.

Saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta sniegto informāciju, šonedēļ Neretas novadā veiktās analīzes apstiprina bīstamu slimību — pasterelozi. Tā lopiem sākusies ar augstu temperatūru, raksta "Staburags".

Kā norāda Zemkopības ministrija, pastereloze ir infekcijas slimība, kas skar mājdzīvniekus un putnus. Galvenie slimības izplatītāji ir slimie dzīvnieki un slimības nēsātāji. Slimība raksturojas ar hemorāģisko septicēmiju – akūtos gadījumos, bet hroniskos – ar pneimoniju, pleirītu un abscesiem.

Pastereloze visbiežāk skar tieši liellopus, citām dzīvnieku sugām šī saslimšana nav tik bieži diagnosticējama. Ja dzīvnieku ārstēšanu uzsāk savlaicīgi un vienlaikus uzlabo dzīvnieku kopšanas un ēdināšanas apstākļus, tās rezultāti var būt sekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!