Foto: DELFI

Tā arī nesaņemot gaidīto rezultātu, Valsts kanceleja ir lauzusi 33 000 latu vērto pētījuma līgumu ar zvērinātu advokātu biroju "Kronbergs un Čukste", aģentūrai LETA apliecināja kancelejā.

Eiropas Sociālā fonda finansēta projekta ietvaros "Kronbergs un Čukste" sāka pētījumu "Administratīvā procesa likuma ieviešanas ietekmes izvērtējums un efektivizēšanas priekšlikumu izstrāde" par summu 33 000 latu, ko 85% apmērā finansē ES, bet 15% apmērā - valsts budžets.

Tomēr Valsts kanceleju neapmierināja nodevuma saturs un nebija pārliecības, ka ar to varēs sasniegt izvirzīto iepirkuma mērķi. Tāpēc līgums ar "Kronbergs un Čukste" tika izbeigts pusēm vienojoties, jo līgums paredzējis iespēju to izbeigt, rakstiski vienojoties. Tā kā "Kronbergs un Čukste" bija gatavi veikt avansa atmaksu pilnā apmērā, tika izmantota līguma izbeigšanas iespēja.

Pērn Valsts kancelejas īstenotā ESF projekta "Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana" ietvaros sadarbībā ar "Kronbergs & Čukste" jau tika izstrādāts pētījums "Publiskās personas dalības kapitālsabiedrībā mērķa, nepieciešamības un statusa kritēriju izvērtējums". Projekta kopējā summa bija 68 000 latu.

Pētījums šā gada februārī tika prezentēts Reformu vadības grupas sēdē un pēc diskusijām Reformu vadības grupa un Ministru kabineta locekļi atbalstīja daļēji centralizēto valsts kapitālsabiedrību un kapitāldaļu pārvaldes modeli.

Ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidota starpnozaru darba grupa Pārresoru koordinācijas centra vadībā. Darba grupa izstrādās priekšlikumus minētā pārvaldes modeļa ieviešanai, kā arī koordinēs tā virzību apstiprināšanai valdībā un ieviešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!